mr. D.M. Penn

Advocaat

  • Studeerde aan de Universiteit Leiden en Vrije Universiteit van Amsterdam
  • Beëdigd in 2004 
  • Strafrecht
  • E-mail: penn@pennadvocaten.nl
  • Tel: 0031-(6)-29179198​​

mr. D.M. Penn


Mr. David Penn heeft jarenlange ervaring met het bijstaan van particulieren en ondernemingen die de overheid op hun weg vinden. Hij behandelt vooral straf- en bestuursstrafrechtzaken. Zijn praktijk is landelijk. Hij behaalde onder meer successen bij hoogste rechtscolleges als de Hoge Raad, de Raad van State en de Centrale Raad van Beroep.​


David Penn heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Strafrecht, financieel economisch strafrecht, fiscaal strafrecht, internationaal strafrecht, jeugdstrafrecht, milieu strafrecht, militair strafrecht, penitentiair recht, TBS, uit- en overleveringszaken, vreemdelingenstrafrecht.

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

In april 2022 voltooide hij met goed gevolg de leergang financieel-economisch strafrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Enkele voorbeelden van gepubliceerde uitspraken waarin D.M. Penn als advocaat de zaak behandelde, vind u via de volgende links:

vernietiging en terugverwijzing door Hoge Raad in oplichtingszaak

vernietiging en terugverwijzing door Hoge Raad (Vreemdelingenverdrag)

vernietiging en terugverwijzing door Hoge Raad (beklag, beslag, 552a SV)

(deels vernietiging) door Hoge Raad (getuigenverhoren in ontnemingszaak)

toewijzing verzoek voorlopige voorziening door Raad van State (Wet Damocles)

gegrondverklaring hoger beroep door Raad van State (boete arbeidsinspectie)

vrijspraak fraude (oplichting belastingdienst)

vrijspraak mensensmokkel

vrijspraak vervaardigen amfetamine

vrijspraak poging doodslag

vrijspraak poging zware mishandeling met voorbedachte rade

vrijspraak diefstal met geweld/afpersing

Hij staat een levenslang gestrafte bij en is deelnemer van de Stichting Forum Levenslang. Voorts is hij lid van de Vereniging Privacy Recht en redactielid van PO-Online, een door de Nederlandse Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut.​

 

In zijn vrije tijd probeert David zoveel mogelijk te sporten. Ook houdt hij van koken en van het lezen van geschiedenisboeken.